NJEGA KOŽE U ZIMSKIM UVJETIMA

veljača 25, 2018

Dočekali smo pravu hladnoću i sada za zimske radosti nema odgađanja! Zima nas zbližava u toplini doma pa je mnogo više interakcija i pozitivnih emocija među ukućanima. Više se družimo, razgovaramo, usmjereni smo jedni na druge. I kada iziđemo vani na hladnoću, neovisno čime ćemo se baviti, naše tijelo ima koristi od toga: kalorije brže sagorijevaju, tijelo je čvršće, bolje radi krvožilni sustav, smanjena je mogućnost upalnih procesa i općenito bolje se osjećamo nego pri visokim temperaturama kakve nas prate ljeti.

Međutim, suhi zrak i oštri klimatski uvjeti obično uzrokuju suhoću kože koju moramo na vrijeme sanirati jer zanemarivanjem dolazi do bitnih oštećenja kao što su ljuskavost i popucalost te iritantni svrbež.

Njegovanje uljnim preparatima pomaže, osobito ako je riječ o hladno prešanim, organskim uljima koja su bliska lipidnom sastavu naše kože.

Herbae Dalmatiae raspolaže sa paletom proizvoda čija je baza ekstra djevičansko maslinovo ulje porijeklom iz srednje Dalmacije, cijenjenog zbog tradicionalnog uzgoja, klimatski povoljnog podneblja, pažljive berbe i obrade plodova. Nerafinirani pčelinji vosak u kremama za suhu kožu (Lavanda, Naranča, Smilje) zadržava vlagu u koži i štiti od vanjskih utjecaja-pogotovo hladnoće, dok koža i dalje nesmetano diše.  Svi ostali sastojci HD proizvoda birani su da ugode koži i očuvaju njeno zdravlje i ljepotu. Hipoalergeni su i mogu ih koristiti djeca i odrasli. Bez obzira koliki je minus vani 🙂

 

Komentirajte

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *