Kada birate parfem, sigurno razmišljate za koje godišnje doba bi bio prikladan. Ako je riječ o hrani, sigurna sam da danas niste ručali ljetni «sataraš» sa purom, već nešto zasitnije. Međutim,  ako je riječ o njezi tijela, uglavnom smo navikli na iste formule bez obzira na godišnje doba. Ali koža se ne bi složila sa tim!

Svakodnevno izlaganje hladnoći i vjetru te boravak u grijanim prostorima često poremeti uobičajenu strukturu kože. Ona postaje suha, osjetljiva, sklona iritacijama. Ako ste se već dok čitate nesvjesno počeli češati, evo mali podsjetnik što možete učiniti da biste kožu vratili u normalno stanje i izbjegli nelagodan osjećaj zategnutosti i svrbeža.

  1. Izbjegavajte tuširanje vrućom vodom i koristite blagi sapun umjesto pjenećih kupki. Vruća voda je ugodna ali koža poslije sliči na kornjačin oklop. Jaki šamponi i kupke dodatno isušuju kožu.
  2. Hrana sa udjelom vitamina C: Vitamin C antioksidativno djeluje i pomaže u sintezi lipida, zaslužnih za elastičnost kože.
  3. Maslinovo ulje: Nije jedino organsko ulje blagotvorno za isušenu kožu ali nama je dostupno i znamo da je kvalitetno. Koristimo ga u hrani ali i u raznim pripravcima kao što su maske, pakunzi, kreme. Vlaži i hrani kožu.
  4. Aloa Vera gel: Moćno hidratizira i obnavlja kožu, vrlo je nježan i da se emulgirati sa uljima, začas napravite losion za spas dehidriranoj koži.
  5. Hranjive maske za lice: Korisne za trenutni oporavak  kože. Budite vrijedni i barem jednom tjedno spravite sebi masku. Moj izbor za zimsku njegu: med, banana i limunov sok.

Komentirajte

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *