Sirovine

Sirovine: U stvari, većina naših proizvoda su jestiva! Samo, oprez! Debljaju. Srećom, možete ih koristiti u svakom godišnjem dobu, u neograničenim količinama na vašoj koži. Ona će vam biti zahvalna. Jer svaki sastojak je izašao iz prirode i koža ga  prepoznaje i voli. Sa takvim sastojcima nikada neće doći do «prezasićenja proizvodom» a da ne spominjemo iritacije, alergije, isušenost kože- sve moguće česte posljedice korištenja industrijske kozmetike.

 

 

 

masl-uljeMASLINOVO ULJE

 

Hrvatski maslinari nikada neće precijeniti svoje ulje jer kolika god bila cijena ona je dostojna

njegove izvrsnosti! Nezagađeno tlo, puno sunca i tradicionalni način uzgoja i berbe daju mu kvalitetu i postavljaju na vodeće mjesto.

Bogatstvo proteina, minerala i vitamina hladno prešanog maslinovog ulja čini ga posebno pogodnim za kozmetičke pripravke. Ono pruža izvrsnu njegu ali je i ljekovito, pomaže u tretiranju oštećene kože i raznih oboljenja poput ekcema, dermatitisa i sl.

 

BADEMOVO ULJE

 

Sastav bademovog ulja, po istraživanjima, u mnogome je sličan lipidnom sastavu bebine kože i takvo svojstvo daje mu prednost u odabiru tvari za prirodnu kozmetiku. Lako se upija, odgovara svim tipovima kože ali posebno je korisno suhoj i osjetljivoj koži.

 

kliceULJE PŠENIČNIH KLICA

 

Tople, tamno crvene boje, gusto i osobito mirisno, hladno prešano ulje pšeničnih klica poželjno je za vanjsku i unutarnju uporabu. Redovitom vanjskom primjenom ovog ulja postiže se puno vidljivih učinaka poput blistavog tena, smanjenja bora i mekane kože. Obilje vitamina, osobito vit. E, nezasićenih masnih kiselina poput omega 3, linoleinske kiseline te minerala koje sadrži daje mu visoke terapeutske i antioksidativne sposobnosi. Ima sposobnost stabiliziranja drugih ulja sa kojima je pomiješano pa u našim proizvodima služi i kao prirodni konzervans.

 

 

 

vosakPČELINJI VOSAK

 

Nerafinirani pčelinji vosak otkupljujemo od domaćih pčelara i upućeni u smještaj košnica i njihov rad znamo da je riječ o kvalitetnoj sirovini koja ima visoku čistoću i ljekovitost.

Osim što služi kao emulgator u našim kremama, on apsorbira vlagu iz zraka, zaštićuje kožu, i čini je mekom. Pri postupku proizvodnje osobito pazimo da temperaturom ne naštetimo njegovu bogatom sastavu aktivnih tvari te da sačuvamo ugodnu aromu meda u kremama.

 

 

et-uljeETERIČNA ULJA

 

Ekstahirana od plodova, lišća ili cvjetova, eterična ulja su moćno sredstvo da nam stvore ugodu, pomognu ozdraviti i uljepšaju život. Osim njihovih dokazanih ljekovitih svojstava, v

olimo ih jer nam omogućuju uzbudljiva olfaktivna iskustva i pomoću njih se odmah nađemo u prirodi. Zbog takvih značajki a i zbog težnje da s potpunim povjerenjem i drugi put a ne samo prvi dođete kupiti naš proizvod mi smo izabrali najčišća eterična ulja, provjerenog porijekla, kontrolirana i sa laboratorijskim certifikatima.